De Natuur en Milieufederaties

Checken van waterkwaliteit in Zwolle, 2011
Checken van waterkwaliteit in Zwolle, 2011

De Big Jump wordt in Nederland ieder jaar georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Dat doen we samen met vele andere organisaties, zoals waterschappen, drinkwaterbedrijven, IVN-afdelingen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en tientallen lokale groepen zoals zeilscholen, duikverenigingen en recreatiegebieden. Daarnaast worden er lokaal Big Jumps door anderen georganiseerd; ook die vind je natuurlijk op deze website.

Met de Big Jump vragen we aandacht voor het belang van de waterkwaliteit. Water dat geschikt is voor de bereiding van drinkwater, als zwemwater en als leefgebied voor planten en dieren.
Wij werken samen met vele anderen aan mooie en duurzame provincies. We dragen ideeën aan voor de oplossing van belangrijke natuur- en milieuproblemen en bouwen aan maatschappelijk draagvlak. Bij de federaties zijn zo’n duizend lokale organisaties aangesloten en duizenden vrijwilligers. In elke provincie is een Natuur en Milieufederatie actief. De gezamenlijke website is www.natuurenmilieufederaties.nl.

De Natuur en Milieufederaties zijn actief met diverse projecten voor schoon water, zoals:

Deze website is een gezamenlijk initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Zie ook: Over ons